11/1/2023

Dit nieuwe, verse jaar begint met nieuwe mogelijkheden tot groei! Mocht het lastig zijn om thuis af te spreken of komt het gewoon beter uit om ergens anders af te spreken, dan kunnen we vanaf nu afspreken in het sfeervolle gebouw aan de Heereweg 345 in Lisse, waar De Loft is gevestigd. Zowel voor individuele behandelingen als voor de workshop Kind en Hoogsensitiviteit kun je daar vanaf nu ook bij mij terecht. Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

5/9/2022

Ik heb een pakket samengesteld om ouders met hoogsensitieve kinderen goed te begeleiden, met voldoende ruimte om in de praktijk te kunnen leren omgaan met de kennis uit de workshop en dan nog meerdere momenten te hebben voor feedback voor zowel de ouders als het kind/ de kinderen.

Pakket Kind en hoogsensitiviteit:

- gratis kennismakingsgesprek per telefoon of online

- workshop Kind en hoogsensitiviteit bij het gezin thuis voor de ouders

- 2 afspraken van 1-3 uur met de ouders

- 2 afspraken van 1-2 uur met het kind/ de kinderen

- afrondend gesprek met het hele gezin van 1-2 uur

Voor de details zie de pagina Mogelijkheden of Prijslijst en natuurlijk de pagina Contact en zo voor vragen over de vorm of de inhoud.

Hoogsensitief of niet?

Wil je weten of jouw kind (of jijzelf) hoogsensitief is? Hieronder vind je de vragenlijsten die Elaine Aron (heeft het begrip 'hoogsensitivieit' bekend gemaakt in de jaren '80) heeft opgesteld om een indicatie te krijgen. 

14/1/2022

Het aanbod van Zemra Coaching en Healing is uitgebreid! Vanaf nu kun je de workshop 'Kind en hoogsensitiviteit' volgen.

Wat gaat er in dat koppie van je kind om, hoe kun je de kinderen in je klas begeleiden die zo verlegen overkomen of die zich in zichzelf terugtrekken of misschien juist wel heel druk zijn. Kortom, hoe werkt dat met en bij een hoogsensitief kind en hoe kun je dat het beste begeleiden.  

De workshop geef ik aan groepen (leerkrachten, hulpverleners, ouders, geïnteresseerden) en voor gezinnen aan de keukentafel. De workshop bestaat uit een dagdeel waarin we een theoriegedeelte en een interactief gedeelte hebben met een pauze ertussen.

Voor de pauze, in het theoriegedeelte, neem ik jullie mee in het brein van een hoogsensitief kind. Letterlijk duiken we een stuk de diepte in hoe de hersenen van een hoogsensitieve werken. Van daaruit kijken we wat dat voor talenten en valkuilen oplevert en hoe je daar als begeleider of gezinslid het beste mee om kunt gaan. We bespreken de gevolgen van het gebrek aan kennis, misverstanden rondom hoogsensitiviteit, de dynamiek met de omgeving en hoe je het kind in zijn kracht kunt helpen komen.

Na de pauze gaan we verder met het interactieve gedeelte waarin we casussen bespreken die jullie zelf kunnen aandragen. Daarmee kan ik ingaan op de situatie in de praktijk van jullie werk/ leven en leer je ook van de bespreking van andermans situaties.

Na afloop krijgen jullie een hand-out mee van de besproken theorie zodat je achteraf nog eens rustig kunt nalezen wat we allemaal besproken hebben.

De workshop kan op locatie gehouden worden (bijv. leerkrachten op school of met je gezin bij jou thuis aan de keukentafel). Ook kun je je aanmelden voor een groepsworkshop op een locatie in Lisse of bij jou in de buurt. Neem even contact op wanneer je geïnteresseerd bent, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. 

Voor de details zie de pagina 'Mogelijkheden', voor vragen kun je altijd contact met me opnemen.

Ik zie je graag tijdens een workshop!


______________________________________________________________________________________________________________________________________


28 / 5 / 2021

Voor wie een indruk wil krijgen van wie ik ben: Bewust Bollenstreek heeft me geïnterviewd in een Podcast!

https://www.bewustbollenstreek.nl/podcast/18-stralen-met-je-gevoeligheid