Mogelijkheden voor groei

Wat heb jij nodig?

Individuele begeleiding


De meeste mensen vinden een individuele begeleiding heel prettig. Een op een het achterste van je tong kunnen laten zien. Nou, dat kan, graag zelfs want dat geeft het meeste resultaat! Dat kan bij mij in Lisse, buiten of in De Loft, en dat kan bij jou thuis. De meeste mensen vinden het fijn om in hun vertrouwde omgeving te zijn als ik met ze werk. Na de behandeling kun je rustig verwerken en het geeft mij meer informatie om mee te kunnen werken met je. Telefonisch of met beeldbellen is ook mogelijk. Jij geeft aan wat voor jou het beste werkt.

Een afspraak voor individuele begeleiding duurt twee tot drie uur per keer, afhankelijk van hoeveel er zich aandient. Het is mijn overtuiging dat er bovenkomt wat je aan kunt om aan te werken. Ik wil graag de tijd nemen en jou geven om daarmee aan de slag te gaan. Daarom werk ik graag met trajecten, dan hebben we meer ruimte om de diepte in te gaan die nodig is voor je, in het tempo dat bij je past.


Traject individuele begeleiding

Een individuele afspraak kun je per keer maken of je kunt kiezen voor een traject van 6 behandelingen. Bij een traject kijken we wat het beste bij jou past, eens in de week, eens in de twee weken of meer flexibel. Een traject kun je ook gebruiken als een soort strippenkaart naar behoefte wanneer je voelt, nu ben ik toe aan een stapje dieper. Het gaat om jou en wat voor jou het beste werkt.

Zie de pagina Prijslijst voor de details en voor vragen over de vorm of de inhoud de pagina Contact en zo.Begeleiding bij hoogsensitiviteit

Zowel volwassenen als kinderen weten vaak niet dat ze hoogsensitief zijn, hoewel 1 op de 5 mensen dat wel is. Doordat zijzelf en vaak hun omgeving, zich daar niet bewust van zijn voelen ze zich vaak anders, niet goed genoeg, snappen niet waarom wat voor anderen werkt niet voor hun werkt, met heel veel onzekerheid, verdriet en vaak geestelijke en/ of lichamelijke gezondheidsklachten tot gevolg.

Ik help graag om hiermee om te leren gaan, door uit te leggen (aan jezelf, aan je omgeving) wat er dan zo anders is bij hoogsensitieven, hoe je jouw gebruiksaanwijzing ontdekt, hoe je als omgeving kunt communiceren met en leren van elkaar, en vooral wat de voordelen zijn van de hoogsensitiviteit en hoe je je talenten ten volle kunt benutten!

Op verschillende manieren kan ik je hierbij helpen:

Individueel

Een keer afspreken om te kunnen praten over waar je tegenaan loopt, zelf, als ouder met je kind, als partner, als leerkracht. Dat kan al heel fijn zijn! Een frisse blik, een andere invalshoek, wat tips en trucs, het kan al een wereld van verschil maken. We kijken na die keer dan of je behoefte hebt aan uitgebreidere ondersteuning. Soms is het fijn om gewoon af en toe af te spreken om te bespreken wat er in de tussentijd gebeurd is of waar je nog tegenaan loopt.

Workshop Kind en Hoogsensitiviteit

Wil je liever wat uitgebreidere uitleg over hoogsensitiviteit, dan kun je deelnemen aan een workshop Kind en Hoogsensitiviteit. Voor de pauze krijg je algemene informatie over hoogsensitiviteit, na de pauze is er alle ruimte voor vragen en verhalen van de deelnemers. Hierdoor neem je, naast de informatie, ook de ervaringen van anderen mee, en kun je zelf je vragen stellen en je verhaal delen. 

Pakket Kind en Hoogsensitiviteit

Voor intensievere begeleiding heb ik een pakket samengesteld om ouders met hoogsensitieve kinderen goed te begeleiden, met voldoende ruimte om in de praktijk te kunnen leren omgaan met de kennis uit de workshop en dan nog meerdere momenten te hebben voor feedback voor zowel de ouders als het kind/ de kinderen.

Het pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

- gratis kennismakingsgesprek per telefoon of online

- workshop Kind en hoogsensitiviteit bij het gezin thuis of bij De Loft in Lisse voor de ouders

- 2 afspraken van 1-3 uur met de ouders

- 2 afspraken van 1-2 uur met het kind/ de kinderen

- 2 afspraken van 1-3 uur met het hele gezin

Prijzen

Zie de pagina Prijslijst voor de details van de verschillende mogelijkheden. Mocht je vragen hebben of willen overleggen over de vorm of de inhoud, dan hoor ik die graag via Contact en zo.

Hoogsensitief of niet?

Wil je weten of jouw kind (of jijzelf) hoogsensitief is? Hieronder vind je de vragenlijsten die Elaine Aron (heeft het begrip 'hoogsensitivieit' bekend gemaakt in de jaren '80) heeft opgesteld om een indicatie te krijgen. 

Familie begeleiding

Er kunnen veel dingen zijn in de familie die niet lekker lopen. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, een moeder die gespannen is, een vader die gestrest is, hoogsensitiviteit die niet herkend is. Vaak zit er veel verdriet en oud zeer. Als je daar midden in zit is het heel lastig om objectief te kunnen zien waar het ene begint en het andere eindigt. Iedereen reageert ten slotte vanuit zijn eigen pakket emoties, ervaringen en zijn karakter. Dan is het soms heel fijn als dat ontzenuwt wordt. Alleen al het inzien van patronen, loslaten van oordelen en beseffen wat de familielijn aan invloed heeft kan al heel veel verschil maken. Tenslotte willen jullie allemaal een fijn familieleven, de rest is heel vaak op te lossen! Graag help ik om helderheid te scheppen en te zorgen dat iedereen zich goed voelt met zijn of haar plekje in het gezin.

Een afspraak voor familie begeleiding duurt twee tot drie uur per keer.

Traject familie begeleiding

Een familie afspraak kun je per keer maken of je kunt kiezen voor een traject van 6 behandelingen. Bij een traject kijken we wat het beste bij jou past, eens in de week, eens in de twee weken of meer flexibel. Een traject kun je ook gebruiken als een soort strippenkaart naar behoefte wanneer je voelt, nu ben ik toe aan een stapje dieper. Het gaat om jou en wat voor jou het beste werkt.

Zie de pagina Prijslijst voor de details en voor vragen de pagina Contact en zo.


Workshop Kind en hoogsensitiviteit

Wat gaat er in dat koppie van je kind om, hoe kun je de kinderen in je klas begeleiden die zo verlegen overkomen of die zich in zichzelf terugtrekken of misschien juist wel heel druk zijn. Kortom, hoe werkt dat met en bij een hoogsensitief kind en hoe kun je dat het beste begeleiden.

De workshop geef ik aan groepen (leerkrachten, hulpverleners, ouders, geïnteresseerden), op locatie op aanvraag of in De Loft in Lisse. 

De workshop bestaat uit een dagdeel waarin we een theoriegedeelte en een interactief gedeelte hebben met een pauze ertussen. 

Voor de pauze, in het theoriegedeelte, neem ik jullie mee in het brein van een hoogsensitief kind. Letterlijk duiken we een stuk de diepte in hoe de hersenen van een hoogsensitieve werken. Van daaruit kijken we wat dat voor talenten en valkuilen oplevert en hoe je daar als begeleider of gezinslid het beste mee om kunt gaan. We bespreken de gevolgen van het gebrek aan kennis, misverstanden rondom hoogsensitiviteit, de dynamiek met de omgeving en hoe je het kind in zijn kracht kunt helpen komen.

Na de pauze gaan we verder met het interactieve gedeelte waarin we casussen bespreken die jullie zelf kunnen aandragen. Daarmee kan ik ingaan op de situatie in de praktijk van jullie werk/ leven en leer je ook van de bespreking van andermans situaties.

Na afloop krijgen jullie een hand-out mee van de besproken theorie zodat je achteraf nog eens rustig kunt nalezen wat we allemaal besproken hebben.

De workshop is voor een groep te boeken op locatie of je geeft aan dat je mee wilt doen bij de volgende mogelijkheid, zoveel mogelijk bij jou in de buurt. Afhankelijk van de aanmeldingen kan ik de workshop door het hele land geven.

Zie de pagina Prijslijst voor de details en voor vragen de pagina Contact en zo.

Vanaf 2023 geef ik regelmatig de workshop 'Kind en hoogsensitiviteit' in De Loft in Lisse aan de Heereweg 345. Mocht je geinteresseerd zijn, geef het alvast aan door contact met me op te nemen!


De diepte in 

Tijdens ons leven maken we heel veel mee. We leren continue van onze omgeving en van onze eigen ervaringen. Daaruit ontstaan overtuigingen en emoties die laag over laag opgebouwd zijn. Wanneer je tegen dingen aan loopt in je leven die structureel problemen veroorzaken, dan kun je die overtuigingen als een ui afpellen, tot in vorige levens. Dat kost tijd en bereidheid om los te laten. Om je daarbij te begeleiden heb ik vier modules ontwikkeld waarmee je de diepte in kunt. 

Module 1 en 2 zijn bedoeld om zelf de diepte in te gaan. Module 3 en 4 zijn bedoeld om te leren anderen te begeleiden op hun avontuur. Ik leer je daarin de Zemra methode te gebruiken zodat je die eerst op jezelf en daarna ook op anderen kunt toepassen, en dus toe kunt voegen aan je pallet van tools binnen de hulpverlening.

Module 1: Zelf de diepte in

Deze module is bedoeld om de filters op te ruimen waardoor je jezelf en anderen ziet. De module is dan ook gericht op inzicht, zelfreflectie en groei, het loslaten van oude patronen en overtuigingen zodat er ruimte komt voor jou.

Dit is Coaching en healing van door mij, elke 2e week een sessie (fysiek of online) van 1-2 uur op basis van wat er die weken gebeurt of wat er bovenkomt.

Aandachtspunten:

 • wat wordt er in me getriggerd
 • waar in mijn lichaam voel ik het en hoe voelt het
 • hoe voelt het tijdens de behandeling
 • hoe voelt het om te visualiseren
 • hoe voelt het na de behandeling

Doel: groeien in objectiviteit, loslaten van filters, in balans komen, ervaren hoe de Zemra methode werkt.

Duur: 6 sessies van 1,5-2 uur, elke 2e week een sessie fysiek of online, in totaal 2,5 maand

Module 2: de Zemra methode leren gebruiken

Deze tweede module kan gevolgd worden na afronding van module 1 en is bedoeld om zelf te leren werken met de Zemra methode onder begeleiding van mij. De groei gaat daarmee verder met nog meer zelfreflectie en technieken om te gebruiken om zelf verder te blijven groeien.

Coaching en healing van jezelf door jezelf met behulp van de Zemra methode, onder begeleiding van mij. Elke 2e week een sessie van 1-2 uur (fysiek of online) op basis van wat er die weken gebeurt of wat er bovenkomt. In het eerste deel van deze module behandel je jezelf terwijl we contact hebben in de sessie, in het tweede deel behandel je jezelf als je alleen bent en evalueren we in de sessie hoe het gegaan is.

Aandachtspunten:

 • Uitleg over waar je op moet letten
 • Hoe werkt de Zemra methode
 • Leren oordeelloos naar jezelf te kijken
 • leren je intuïtie te gebruiken en alle subtiele signalen te gebruiken en te interpreteren, van je lichaam, je emoties, je omgeving, informatie die je binnenkrijgt.
 • Leren welke omstandigheden voor jou het beste werken om jezelf te behandelen, wat heb je nodig
 • Wat werkt en wat werkt niet
 • Routine opbouwen

Doel: groeien in objectiviteit, loslaten van filters, in balans komen, ervaren hoe het is om te behandelen bij jezelf, leren continu terug te koppelen naar jezelf, de Zemra methode leren gebruiken, leren jezelf te behandelen als je alleen bent.

Duur: 3 begeleide zelfbehandelingen en 3 nabesprekingen van zelfstandige zelfbehandelingen, elke 2e week, in totaal 2,5 maand

Module 3: de Zemra methode leren toepassen op anderen

Module 3 is bedoeld om extra technieken te leren om anderen te kunnen begeleiden in hun groei en kan gevolgd worden na afronding van module 1 en 2.

Coaching en healing van anderen met behulp van de Zemra methode, na twee weken evalueer je met degene die je behandeld hebt. Deze module bestaat uit de bespreking van 6 behandelingen die jij geeft (fysiek) en hun evaluaties. De eerste 3 behandelingen bespreken we in een sessie (online), de evaluaties van die sessies bespreken we schriftelijk. De laatste 3 behandelingen en de evaluaties bespreken we schriftelijk.

Aandachtspunten:

 • Waar moet je op letten/ ethiek
 • Leren de Zemra methode toe te passen op anderen
 • Leren verschil te maken tussen wat van jou is en wat van de ander is (filters)
 • Leren oordeelloos naar de ander te kijken
 • Leren je intuïtie te gebruiken en alle subtiele signalen te gebruiken en te interpreteren van de ander
 • Leren inschatten welke omstandigheden voor jou en de ander het beste werken om te behandelen.
 • Wat werkt en wat werkt niet
 • Leren terugkoppelen naar degene die je behandeld hebt en daar weer informatie uit te halen.
 • Leren na-evalueren

Doel: groeien in objectiviteit, loslaten van filters, ervaren hoe het is om te behandelen bij een ander, leren de Zemra methode te gebruiken bij anderen, leren continu terug te koppelen wat je aan informatie binnen krijgt en het effect daarvan.

Duur: 3 sessies nadat je een behandeling hebt gedaan, schriftelijke bespreking van de evaluaties en de laatste 3 behandelingen en hun evaluaties, in totaal 2,5 maand

Module 4: de Zemra methode leren toepassen op afstand

Steeds meer begeleiding wordt ook online aangeboden. Deze module is bedoeld om de technieken die je geleerd hebt in module 2 en 3 ook op afstand te leren toepassen en kan gevolgd worden na afronding van de modules 1, 2 en 3.

Coaching en healing van anderen op afstand/ online met behulp van de Zemra methode, na twee weken evalueer je met degene die je behandeld hebt. Deze module bestaat uit 1 sessie (fysiek of online) bij aanvang van de module, daarna schriftelijke nabespreking van de behandelingen die je gegeven hebt en de evaluaties.

Aandachtspunten:

 • Waar moet je op letten bij werken op afstand
 • Leren op afstand toepassen wat je geleerd hebt van werken aan een ander, inclusief de Zemra methode
 • Dieper leren verschil te maken tussen wat van jou is en wat van de ander is (filters)
 • Dieper leren je intuïtie te gebruiken en alle subtiele signalen te gebruiken en te interpreteren van de ander.
 • Routine krijgen in werken op afstand en vertrouwen krijgen in de werking daarvan.
 • Leren inschatten welke omstandigheden voor jou en de ander het beste werken om te behandelen op afstand
 • Wat werkt en wat werkt niet

Doel: groeien in objectiviteit, loslaten van filters, ervaren hoe het is om te behandelen bij een ander op afstand, leren de Zemra methode te gebruiken bij anderen op afstand, leren continu terug te koppelen wat je aan informatie binnen krijgt en het effect daarvan

Duur: 1 sessie, schriftelijke nabesprekingmomenten zoveel als nodig, in totaal 2,5 maand

Voor details zie de pagina Prijslijst en voor vragen de pagina Contact en zo.


Huisdier begeleiding

Dieren hebben net als mensen een geest, een ziel, een lichaam en emoties. Of het nu gaat om een paard, een hond of een cavia, ze kunnen daar behoorlijk mee in de knoop zitten en last hebben van gevolgen van traumatische ervaringen uit dit leven of een vorig leven, van hoogsensitiviteit of van entiteiten waar ze gevoelig voor zijn (vooral katten en paarden kunnen heel gevoelig zijn voor alles wat we met het oog niet kunnen zien). Net als bij mensen kan ik met energie en de Zemra methode aan dieren werken en jou als baas tips geven hoe je verder kunt helpen om in het dagelijks leven conditionering die niet goed werkt binnen de relatie met het dier te veranderen.

Met een huisdier ben ik net als bij mensen per afspraak tussen 1-3 uur bezig.

Zie de pagina Prijslijst voor de details en voor vragen de pagina Contact en zo.


Huis energetisch reinigen/ Feng Shui tips

In sommige huizen voel je je prettig, in andere voel je je ongemakkelijk. En dat geeft niet als je gewoon weer weg kunt gaan. Maar als het je eigen huis is en je weet niet wat je eraan kunt veranderen, dan wordt het lastiger! Ik help je graag om te kijken wat anders kan. Ik maak daarbij gebruik van de kennis van Feng Shui, de kunst van op zo'n manier werken met kleuren, materialen en inrichting dat de energie fijn kan stromen. Niet te snel, en niet te langzaam. Vaak is met een paar kleine aanpassingen het gevoel van een ruimte al heel anders.

In sommige huizen voelt het gewoon niet prettig, wat je ook doet met kleur en inrichting. Daar kan ik helpen kijken of er entiteiten zitten die eigenlijk al verder op hun reis naar het licht hadden moeten gaan maar hier nog vastzitten. Die kunnen voor mensen vervelende effecten hebben, van koude rillingen als je op zolder komt tot effect hebben op hoe je je voelt. Ik help ze dan naar het licht te gaan zodat jij je weer fijn en veilig voelt in je huis.

Een huis reiniging/ Feng Shui tips afspraak duurt 1-3 uur per keer.

Zie de pagina Prijslijst voor de details en voor vragen de pagina Contact en zo.

Hoeveel ruimte gun jij jezelf?