Trainingsdag Hoogsensitiviteit en het brein

Wat kun je deze dag verwachten?

Onderwerp:

Deze trainingsdag staat in het teken van meer begrip krijgen van de lichamelijke kant van hoogsensitiviteit, dus de genetische basis, de betrokken hersengebieden, de invloed op het stress systeem, de fysieke invloed van omgevingsfactoren. Aan de orde komen de verschillende soorten hoogsensitiviteit, de misdiagnose die kan ontstaan, het belang van kennis over hoogsensitiviteit en wat belangrijk is in de ondersteuning van een hoogsensitief persoon of kind. De training is gericht op mensen die beroepsmatig met hoogsensitiviteit te maken hebben, zoals leerkrachten, huisartsen, POH's, psychologen, therapeuten. Het doel van deze dag is om meer inzicht te krijgen in wat er lichamelijk gebeurt bij een hoogsensitief persoon, wat de lichamelijke basis is van deze karaktereigenschap, en wat belangrijk is om mee rekening te houden in de diagnose van problemen en de behandeling van, en omgang met, een hoog sensitief persoon.

Dagprogramma:

9.45 - 10.00 inloop en aankomen
10.00 - 11.00 eerste blok: de diverse facetten van hoogsensitiviteit
11.00 - 11.30 koffie/ thee pauze
11.30 - 12.30 tweede blok: de lichamelijke kant van hoogsensitiviteit
12.30 - 13.30 lunchpauze (kopje soep met een broodje)
13.30 - 14.30 derde blok: hoogsensitiviteit en het stress systeem
14.30 - 15.00 koffie/ thee pauze
15.00 - 16.00 vierde blok: psychisch welbevinden met hoogsensitiviteit
16.00 - 17.00 mogelijkheid tot napraten/ koffie/ thee

Kosten:

De kosten voor deze trainingsdag zijn 120 euro in totaal, inclusief koffie/ thee/ lunch. De factuur voor de kosten zal ik twee weken voor de trainingsdag versturen met het vriendelijke verzoek om die te betalen voor de trainingsdag.

Venue:

De plaats van de training is:

Praktijk Offemweg (Offemweg 85 in Noordwijk Z-H)

Je komt binnen bij de deur van het Voetencentrum, dan volg je de gang tot het eind en gaat daar links de trap op naar de eerste verdieping. Daar kun je je jas ophangen en is aan de rechterkant van de gang de trainingsruimte.